Login
Katanama
Katalaluan
 

Pendaftaran Baru
Klik untuk Pendaftaran Baru

PautanKalendar
<< || >> November - 2014
MoTuWeTh FrSaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hubungi Kami
Sila hubungi kami melalui panggilan telefon pada waktu pejabat sahaja. Di luar waktu pejabat, boleh berhubung dengan kami melalui emel um_perolehan[at]um.edu.my
Isnin - Khamis :
8.30am - 1.00pm &
2.00pm - 5.30pm
Jumaat :
8.30am - 12.00pm &
2.45pm - 5.30pm
(Waktu Malaysia, GMT +8.00)


 

Pengumuman  

PEMBERITAHUAN

Universiti Malaya tidak terikat untuk menerima sebutharga/tender yang terendah atau mana-mana sebutharga/tender dan tiada penjelasan akan diberikan kepada mana-mana penyebutharga/petender yang tidak berjaya atau ditolak.

University Malaya does not bind itself to accept the lowest or any tender and no reason will be given for rejecting any tender.

 
Helpdesk Untuk Aduan / Pertanyaan Berkaitan Sistem eProcurement UM
Ingin kami maklumkan bahawa PTM telah memperkenalkan dua platform bagi memastikan proses sokongan pengguna Sistem e-Procurement yang lebih cekap dan sistematik iaitu UMHELPDESK and UMFAQ.

1) UMFAQ - Pertanyaan
Sila ke pautan berikut http://faq.um.edu.my/index.php?action=show&cat=92 bagi sebarang pertanyaan berkenaan Sistem e-Procurement. Sekiranya pertanyaan tuan/puan tidak tersenaraikan dalam UMFAQ, anda boleh menggunakan platform seterusnya iaitu UMHELPDESK untuk mengemukakan pertanyaan anda.

2) UMHELPDESK - Aduan Teknikal / Bukan Teknikal
Pembekal berdaftar: Sila login ke http://vendor.um.edu.my/ dan klik pada 'Helpdesk' di menu utama.

Pengguna UM: Sila ke http://helpdesk.um.edu.my/ login menggunakan akaun UMMail anda.

Aduan/pertanyaan berbentuk TEKNIKAL (berkaitan dengan Sistem e-Procurement) akan disalurkan kepada pihak PTM manakala aduan berbentuk BUKAN TEKNIKAL (berkaitan dengan polisi dan prosedur perolehan) akan disalurkan kepada pihak Bahagian Perolehan, Bendahari.

Melalui kedua-dua platform ini, kami berharap dapat mengurangkan penggunaan medium email um_perolehan@um.edu.my dan unit_perolehan@um.edu.my secara berperingkat.

Kerjasama anda amatlah kami hargai.

Sekian. Terima kasih.
Team e-Procurement


We are pleased to inform you that PTM has introduced two platforms namely UMFAQ and UMHELPDESK to provide a more efficient and systematic user support for the e-Procurement System.

1) UMFAQ for Enquiries
For frequently asked questions about the e-Procurement System, please visit this link : http://faq.um.edu.my/index.php?action=show&cat=92 . If your question is not listed in this FAQ, you can send your enquiries to UMHELPDESK.

2) UMHELPDESK for Technical / Non-technical complaints.
For Registered Vendors : Please login to http://vendor.um.edu.my/ and click on "Helpdesk" on the main menu.

For UM Users : Please login to http://helpdesk.um.edu.my/ using your UMMail account.

Technical enquiries/complaints (related to the eProcurement system) will be directed to PTM whereas non-technical / operational enquiries/complaints (related to policies and procedures for procurement) will be directed to the Procurement Division, Bursary.

By using these two platforms, we hope to gradually phase out the usage of um_perolehan@um.edu.my and unit_perolehan@um.edu.my emails as the medium for user support in the near future.

Your cooperation is much appreciated.

Thank you.
eProcurement Team.

 
Info Tambahan berkaitan Tender & Sebutharga JPPHB

Pemberitahuan ini adalah khusus untuk Kontraktor / Pembekal yang berminat menyertai aktiviti tender atau sebutharga JPPHB, UM

Sebarang pertanyaan berkaitan sebutharga & tender JPPHB hendaklah ditujukan kepada :
Pejabat Pengurusan Harta Benda (JPPHB)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur
Malaysia
Tel: +603-7967 3318
Fax: +603-7967 3569

Kepada semua pembekal / kontraktor,
Mulai Januari 2009, setiap sebutharga JPPHB akan dikenakan bayaran RM30.00, sebagaimana yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Sebutharga Universiti Malaya.

Untuk keterangan lanjut, klik pautan di bawah :
  Makluman Penjualan Sebutharga
  Surat Kelulusan Penjualan Sebutharga
 
Papan Tanda Dalaman :
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Dalaman
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Dilarang Merokok
  Garis Panduan Papan Tanda Dalaman
  Lukisan Kerja Piawai Perabot UM
 
Papan Tanda Luaran :
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Luaran
 
Pengemaskinian Maklumat Pembekal dan Pembayaran secara EFT

Semua pembekal/kontraktor baru perlu memastikan maklumat pembekal dikemaskini dengan mengisi borang maklumat pembekal bagi melancarkan lagi proses pengeluaran Purchase Order  (PO)  dan tujuan pembayaran (Borang Maklumat Pembekal). Pembekal yang pernah berurusan dengan Universiti Malaya sebelum pengenalan sistem e-procurement juga boleh mengemaskini maklumat bagi tujuan tersebut. Semua pembekal/kontraktor juga diminta mengisikan  borang untuk pembayaran secara Electronic Fund Transfer (EFT) bagi memudahkan lagi proses pembayaran (Borang Pembayaran Melalui EFT).   

Sila hantar borang yang telah dilengkapkan ke:

Bahagian Pengurusan Pembayaran & Perbelanjaan
Aras 2, Jabatan Bendahari
Bangunan Canseleri (Baru)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur
Fax: +603-7967 6587

 
Pemberitahuan Kepada Pembekal / Kontraktor Yang Ingin Berurusan Dengan Universiti Malaya

Adalah dimaklumkan bahawa mulai 3 Januari 2011, semua pembekal/kontraktor yang ingin menyertai pelawaan sebutharga/tender di Universiti Malaya adalah dikehendaki mendaftar dengan pihak Universiti secara online melalui Portal Pendaftaran Pembekal/Kontraktor

Syarat-syarat WAJIB:

a) Semua Pembekal/Kontraktor MESTI mendaftar secara online bagi mendapatkan id pengguna.

b) Pembekal/kontraktor akan dikenakan yuran Proses pendaftaran sebanyak RM30.00 berkuatkuasa pada 3 Januari 2011.
* Akaun akses akan diaktifkan selepas Yuran Proses Pendaftaran dijelaskan.

c) Disamping pelawaan secara rasmi, makluman pembukaan sebutharga dan tender juga akan dihantar melalui emel (percuma) dan juga sistem pesanan ringkas (SMS). Untuk sistem pesanan ringkas, penyebutharga/petender akan dikenakan bayaran sebanyak RM100.00 untuk langganan 1000 SMS.

d) Pembayaran Yuran Proses Pendaftaran dan Langganan SMS boleh dibuat melalui bayaran kad kredit, draf bank, kiriman wang atau Wang Pos atas nama “Bendahari Universiti Malaya”.

  Kaunter :
Bahagian Perolehan Universiti Malaya.
Aras 2, Jabatan Bendahari
Bangunan Canseleri (Baru)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur


Waktu operasi :
Isnin - Khamis : 8.45 pagi - 4.30 petang

Jumaat            : 8.45 pagi - 12.00 tengahari
                          3.00 petang - 4.30 petang


e) Pembekal yang telah mendaftar dan membuat bayaran yuran proses pendaftaran sahaja yang boleh menyertai pelawaan tender dan sebutharga di Universiti Malaya.

f) Proses penyertaan tender dan sebutharga secara manual tidak akan dilayan.
 
UM.G/PT1/804/2014/29 CADANGAN MENAIKTARAF SISTEM BEKALAN AIR DI KAMPUS UNIVERSITI MALAYA, KUALA LUMPUR
Tawaran adalah dipelawa kepada pembekal yang berdaftar dengan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (LPIPM/CIDB) di bawah kod bidang yang berkaitan dan pendaftarannya masih sah (valid) bagi tawaran seperti berikut:- NOMBOR DAN BUTIRAN TAWARAN TEMPAT DAN WAKTU JUALAN UM.G/PT1/804/2014/29 CADANGAN MENAIKTARAF SISTEM BEKALAN AIR DI KAMPUS UNIVERSITI MALAYA, KUALA LUMPUR Kelayakan: GRED G7 KATEGORI CE PENGKHUSUSAN CE 20 dan CE 21 Status/Taraf: 100% milik Bumiputera Keperluan Tambahan: BERDAFTAR dengan SPAN IPA jenis C1 @C2 Berdaftar dengan Universiti Malaya (Wajib) Harga Dokumen Tender : RM1,300.00 senaskah Kaunter Tunai (2), Jabatan Bendahari, Aras L (Lobi), Bangunan Canseleri Baru, Universiti Malaya Waktu Jualan Isnin Khamis 8.45 pagi - 4.30 ptg Jumaat 8.45 pagi - 12.00 tgh 3.00 ptg - 4.30 ptg Lawatan tapak adalah DIWAJIBKAN pada hari JUMAAT, 31 OKTOBER 2014, jam 10.00 pagi bertempat di AUDITORIUM JPPHB, Universiti Malaya, Kuala Lumpur Dokumen Tender boleh disemak mulai hari ISNIN, 27 OKTOBER 2014 di Bahagian Perolehan semasa waktu pejabat dan hanya boleh dibeli selepas menghadiri lawatan tapak. Harga, waktu dan tempat jualan tender adalah seperti di atas. Semua pembelian dokumen tender hendaklah dibuat dalam bentuk BANK DERAF / KIRIMAN WANG (Money Order) sahaja atas nama BENDAHARI UNIVERSITI MALAYA. Pembelian dokumen tender dalam bentuk Wang Pos tidak akan dipertimbangkan. Sila kemukakan, Sijil ASAL Perakuan Pendaftaran Kontraktor dan Sijil Perolehan Kerja Kerajaan yang dikeluarkan oleh Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia serta Sijil Taraf Bumiputera yang dikeluarkan oleh Pusat Khidmat Kontraktor (Jika Berkenaan) berserta satu salinan sijil-sijil tersebut yang tidak akan dikembalikan semasa membeli Dokumen Tender. Kontraktor mestilah berdaftar dengan pihak Universiti Malaya secara online melalui portal eProcurement di alamat http://vendor.um.edu.my Dokumen tender yang telah disempurnakan hendaklah dimeterai, ditulis nombor rujukan tender di sebelah kiri sampul surat dan dimasukkan ke dalam Peti Tender di Bahagian Perolehan, Jabatan Bendahari, Aras 2, Bangunan Canseleri Baru, Universiti Malaya Tawaran ditutup pada 24 NOVEMBER 2014 (ISNIN), jam 12.00 tengah hari
 


Hakcipta Terpelihara 2010 - 2014
Bahagian Portal Enterprise, Pusat Teknologi Maklumat,Universiti Malaya.