Login
Katanama
Katalaluan
 

Pendaftaran Baru
Klik untuk Pendaftaran Baru

PautanKalendar
<< || >> August - 2014
MoTuWeTh FrSaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hubungi Kami
Sila hubungi kami melalui panggilan telefon pada waktu pejabat sahaja. Di luar waktu pejabat, boleh berhubung dengan kami melalui emel um_perolehan[at]um.edu.my
Isnin - Khamis :
8.30am - 1.00pm &
2.00pm - 5.30pm
Jumaat :
8.30am - 12.00pm &
2.45pm - 5.30pm
(Waktu Malaysia, GMT +8.00)


 

Pengumuman  

UM.G/PT1/634/2/2014/7a TAWARAN SEBUT HARGA BAGI PERKHIDMATAN PREMIS MAKANAN DI BANGUNAN CANSELERI
NOTIS TAWARAN UM.G/PT1/634/1/2014/7a – TAWARAN SEBUT HARGA BAGI MENJALANKAN PERKHIDMATAN PREMIS MAKANAN DI BANGUNAN CANSELERI, UNIVERSITI MALAYA Tuan/Puan adalah dipelawa untuk menyertai sebut harga di atas; Tawaran adalah dipelawa kepada mana-mana PEMBEKAL YANG BERDAFTAR DENGAN SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA (SSM), AKTA KOPERASI, BERDAFTAR ATAU TIDAK BERDAFTAR DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA DALAM KOD BIDANG 040103 – MAKANAN BERMASAK (ISLAM) SAMA ADA BERTARAF BUMIPUTERA ATAU BUKAN BUMIPUTERA bagi menjalankan perkhidmatan premis makanan di Bangunan Canseleri, Universiti Malaya. Penyebut Harga dikehendaki mengemukakan Surat Wakil Syarikat dan Sijil Pendaftaran Syarikat (SSM) semasa pembelian dokumen tawaran sebut harga dibuat. Lawatan tapak adalah diwajibkan pada 20 Ogos 2014 (RABU) jam 9.30 pagi di Premis Makanan, di Bangunan Canseleri, Universiti Malaya Dokumen tawaran sebut harga boleh disemak dari Bahagian Perolehan, Jabatan Bendahari, d/a Aras 2, Bangunan Canseleri, Universiti Malaya mulai 18 Ogos 2014 (ISNIN). Pembekal/kontraktor mestilah berdaftar dengan pihak Universiti Malaya secara online melalui portal eProcurement di alamat http://vendor.um.edu.my. Dokumen tawaran ini boleh dibeli di Kaunter Tunai, Jabatan Bendahari, Aras L (Lobi), Bangunan Canseleri, Universiti Malaya, dengan bayaran sebanyak RM30.00 (Ringgit Malaysia Tiga Puluh Sahaja) di dalam bentuk kiriman wang/wang pos dibayar atas nama Bendahari Universiti Malaya mulai 20 Ogos 2014 - RABU (selepas sesi lawatan tapak) Penyebut harga yang memerlukan penjelasan lanjut boleh menghubungi:- Encik Muhammad Farhan Misri – 03-7967 7792 (Bahagian Pelaburan, Jabatan Bendahari Puan Rodziah Marali di talian – 03-79674608 (Bahagian Perolehan, Jabatan Bendahari) Tarikh tutup ialah pada 02 September 2014 (Selasa) jam 12.00 tengah hari. Terima kasih.
 
PEMBERITAHUAN

Universiti Malaya tidak terikat untuk menerima sebutharga/tender yang terendah atau mana-mana sebutharga/tender dan tiada penjelasan akan diberikan kepada mana-mana penyebutharga/petender yang tidak berjaya atau ditolak.

University Malaya does not bind itself to accept the lowest or any tender and no reason will be given for rejecting any tender.

 
FI BARU UNTUK PERMOHONAN PAS PEKERJA SEMENTARA SECARA DALAM TALIAN
Adalah dimaklumkan bahawa Pejabat Keselamatan telah membuat penambahbaikan mengenai sistem pengeluaran Kad Pekerja Sementara. Antara perubahan yang dibuat adalah :

a)    Permohonan kad akan dibuat sepenuhnya di atas talian (online)

b)    Kad dengan kualiti yang lebih baik akan dibekalkan

c)    Ciri-ciri keselamatan di dalam kad akan dipertingkatkan

d)    Tempoh masa pengeluaran kad  telah dipendekkan dari 7 hari ke 2 hari selepas bayaran diterima (dengan syarat borang permohonan yang dikemukakan oleh  setiap syarikat tidak melebihi 10 permohonan)

Untuk makluman tuan/puan, berkuatkuasa 8 Ogos 2014 (Jumaat), selaras dengan perubahan ini, fi baru akan dikenakan ke atas permohonan Pas Pekerja Sementara seperti yang berikut:

Kategori

Fi sekarang

      (RM)

Fi baru

     (RM)

Catatan

Permohonan Kali Pertama

 

          2

 

       10

Fi baru yang dikenakan termasuk kad

 

Permohonan Kali Kedua (jika kad pertama telah hilang.rosak atau dicuri)

        10

       50

Fi baru yang dikenakan termasuk kad

 

 Pihak syarikat boleh memohon permohonan Pas Pekerja Sementara di atas talian untuk dirinya dan pekerja-pekerjanya dengan melayari portal Vendor (http://vendor.um.edu.my). Selepas Login, sila klik pada pautan Pas Pekerja Sementara pada menu sebelah kiri dan ikut arahan-arahan pada sistem berkenaan untuk melakukan permohonan.

Jika ada sebarang masalah, pemohon boleh membuat aduan dengan melayari portal Vendor (http://vendor.um.edu.my). Selepas Login, sila klik pada pautan Helpdesk pada menu sebelah kiri dan ikut arahan-arahan seterusnya.

Bayaran tunai hendaklah dibuat terus ke Kaunter Perkhidmatan Pejabat Keselamatan di Blok C, Kolej Kediaman Keduabelas, Universiti Malaya.

Selepas itu, Unit Perkhidmatan Pejabat Keselamatan di Blok C, Kolej Kediaman Keduabelas, Universiti Malaya akan memproses kad tersebut dalam tempoh 2 hari bekerja dari tarikh penerimaan bayaran.

Sebarang pertanyaan, tuan/puan bolehlah menghubungi pegawai di bawah:

Puan Jany Tan Poo Choo di talian 03-7967 3341

ATAU

UNIT PERKHIDMATAN Pejabat Keselamatan di Blok C, Kolej Kediaman Keduabelas En. Rifi  atau Puan Aida  di talian 

03-7967 3272.

 

Sekian, terima kasih.

 

 
Helpdesk Untuk Aduan / Pertanyaan Berkaitan Sistem eProcurement UM
Ingin kami maklumkan bahawa PTM telah memperkenalkan dua platform bagi memastikan proses sokongan pengguna Sistem e-Procurement yang lebih cekap dan sistematik iaitu UMHELPDESK and UMFAQ.

1) UMFAQ - Pertanyaan
Sila ke pautan berikut http://faq.um.edu.my/index.php?action=show&cat=92 bagi sebarang pertanyaan berkenaan Sistem e-Procurement. Sekiranya pertanyaan tuan/puan tidak tersenaraikan dalam UMFAQ, anda boleh menggunakan platform seterusnya iaitu UMHELPDESK untuk mengemukakan pertanyaan anda.

2) UMHELPDESK - Aduan Teknikal / Bukan Teknikal
Pembekal berdaftar: Sila login ke http://vendor.um.edu.my/ dan klik pada 'Helpdesk' di menu utama.

Pengguna UM: Sila ke http://helpdesk.um.edu.my/ login menggunakan akaun UMMail anda.

Aduan/pertanyaan berbentuk TEKNIKAL (berkaitan dengan Sistem e-Procurement) akan disalurkan kepada pihak PTM manakala aduan berbentuk BUKAN TEKNIKAL (berkaitan dengan polisi dan prosedur perolehan) akan disalurkan kepada pihak Bahagian Perolehan, Bendahari.

Melalui kedua-dua platform ini, kami berharap dapat mengurangkan penggunaan medium email um_perolehan@um.edu.my dan unit_perolehan@um.edu.my secara berperingkat.

Kerjasama anda amatlah kami hargai.

Sekian. Terima kasih.
Team e-Procurement


We are pleased to inform you that PTM has introduced two platforms namely UMFAQ and UMHELPDESK to provide a more efficient and systematic user support for the e-Procurement System.

1) UMFAQ for Enquiries
For frequently asked questions about the e-Procurement System, please visit this link : http://faq.um.edu.my/index.php?action=show&cat=92 . If your question is not listed in this FAQ, you can send your enquiries to UMHELPDESK.

2) UMHELPDESK for Technical / Non-technical complaints.
For Registered Vendors : Please login to http://vendor.um.edu.my/ and click on "Helpdesk" on the main menu.

For UM Users : Please login to http://helpdesk.um.edu.my/ using your UMMail account.

Technical enquiries/complaints (related to the eProcurement system) will be directed to PTM whereas non-technical / operational enquiries/complaints (related to policies and procedures for procurement) will be directed to the Procurement Division, Bursary.

By using these two platforms, we hope to gradually phase out the usage of um_perolehan@um.edu.my and unit_perolehan@um.edu.my emails as the medium for user support in the near future.

Your cooperation is much appreciated.

Thank you.
eProcurement Team.

 
Info Tambahan berkaitan Tender & Sebutharga JPPHB

Pemberitahuan ini adalah khusus untuk Kontraktor / Pembekal yang berminat menyertai aktiviti tender atau sebutharga JPPHB, UM

Sebarang pertanyaan berkaitan sebutharga & tender JPPHB hendaklah ditujukan kepada :
Pejabat Pengurusan Harta Benda (JPPHB)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur
Malaysia
Tel: +603-7967 3318
Fax: +603-7967 3569

Kepada semua pembekal / kontraktor,
Mulai Januari 2009, setiap sebutharga JPPHB akan dikenakan bayaran RM30.00, sebagaimana yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Sebutharga Universiti Malaya.

Untuk keterangan lanjut, klik pautan di bawah :
  Makluman Penjualan Sebutharga
  Surat Kelulusan Penjualan Sebutharga
 
Papan Tanda Dalaman :
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Dalaman
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Dilarang Merokok
  Garis Panduan Papan Tanda Dalaman
  Lukisan Kerja Piawai Perabot UM
 
Papan Tanda Luaran :
  Lukisan Kerja Piawai Papan Tanda Luaran
 
Pengemaskinian Maklumat Pembekal dan Pembayaran secara EFT

Semua pembekal/kontraktor baru perlu memastikan maklumat pembekal dikemaskini dengan mengisi borang maklumat pembekal bagi melancarkan lagi proses pengeluaran Purchase Order  (PO)  dan tujuan pembayaran (Borang Maklumat Pembekal). Pembekal yang pernah berurusan dengan Universiti Malaya sebelum pengenalan sistem e-procurement juga boleh mengemaskini maklumat bagi tujuan tersebut. Semua pembekal/kontraktor juga diminta mengisikan  borang untuk pembayaran secara Electronic Fund Transfer (EFT) bagi memudahkan lagi proses pembayaran (Borang Pembayaran Melalui EFT).   

Sila hantar borang yang telah dilengkapkan ke:

Bahagian Pengurusan Pembayaran & Perbelanjaan
Aras 2, Jabatan Bendahari
Bangunan Canseleri (Baru)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur
Fax: +603-7967 6587

 
Pemberitahuan Kepada Pembekal / Kontraktor Yang Ingin Berurusan Dengan Universiti Malaya

Adalah dimaklumkan bahawa mulai 3 Januari 2011, semua pembekal/kontraktor yang ingin menyertai pelawaan sebutharga/tender di Universiti Malaya adalah dikehendaki mendaftar dengan pihak Universiti secara online melalui Portal Pendaftaran Pembekal/Kontraktor

Syarat-syarat WAJIB:

a) Semua Pembekal/Kontraktor MESTI mendaftar secara online bagi mendapatkan id pengguna.

b) Pembekal/kontraktor akan dikenakan yuran Proses pendaftaran sebanyak RM30.00 berkuatkuasa pada 3 Januari 2011.
* Akaun akses akan diaktifkan selepas Yuran Proses Pendaftaran dijelaskan.

c) Disamping pelawaan secara rasmi, makluman pembukaan sebutharga dan tender juga akan dihantar melalui emel (percuma) dan juga sistem pesanan ringkas (SMS). Untuk sistem pesanan ringkas, penyebutharga/petender akan dikenakan bayaran sebanyak RM100.00 untuk langganan 1000 SMS.

d) Pembayaran Yuran Proses Pendaftaran dan Langganan SMS boleh dibuat melalui bayaran kad kredit, draf bank, kiriman wang atau Wang Pos atas nama “Bendahari Universiti Malaya”.

  Kaunter :
Bahagian Perolehan Universiti Malaya.
Aras 2, Jabatan Bendahari
Bangunan Canseleri (Baru)
Universiti Malaya
50603 Kuala Lumpur


Waktu operasi :
Isnin - Khamis : 8.45 pagi - 4.30 petang

Jumaat            : 8.45 pagi - 12.00 tengahari
                          3.00 petang - 4.30 petang


e) Pembekal yang telah mendaftar dan membuat bayaran yuran proses pendaftaran sahaja yang boleh menyertai pelawaan tender dan sebutharga di Universiti Malaya.

f) Proses penyertaan tender dan sebutharga secara manual tidak akan dilayan.
 


Hakcipta Terpelihara 2010 - 2014
Bahagian Portal Enterprise, Pusat Teknologi Maklumat,Universiti Malaya.